magento

Wedstrijdverslag Stiphout Vooruit - Walsberg

Toegevoegd op 12 maart 2015 om 00:00 door Wilco Michels
Whatsapp Facebook Twitter


ZATERDAG 28 FEBRUARI 2015 : STIPHOUT VOORUIT – WALSBERG 5 – 3
Na een lange winterstop zonder wedstrijden was het dan eindelijk weer zover. Ditmaal tegen een voor ons onbekende tegenstander, want niemand kon zich herinneren dat wij eerder tegen de veteranen van Stiphout Vooruit gespeeld hadden. Ook niet diegene van de oudere garde.
Na een sterk bilateraal begin in de kleedkamer, waarbij naar voren kwam dat Carlo blijkbaar regelmatig gebruik maakt van de “groentebar” bij de Griek, terwijl anderen hiervoor een bordje halen van de saladebar, konden we ons opmaken voor een wedstrijd op kunstgras.
Stiphout Vooruit bleek een fysiek sterke en fanatieke ploeg te hebben die niet bang waren voor lichamelijk contact. Walsberg had duidelijk nog moeite met de vorm en we moesten even in ons spel komen. De eerste mogelijkheden waren voor Stiphout, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Langzaamaan kwam Walsberg beter in het spel en konden ook wij meer druk naar voren maken.
Toch bleef Walsberg moeite houden om elkaar te vinden, er waren er veel slordigheden in ons spel. Het was uiteindelijk Stiphout Vooruit die de ban wist te breken. Een goede steekpass werd begrepen door de middenvelder. Hij had vrije doortocht naar Martijn en scoorde koelbloedig de 1-0. Walsberg zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar de 1-1. Zo waren er verschillende schietkansen, maar deze waren niet zuiver genoeg. Stiphout bleef ook drukken, maar een goede actie van Dennis met dito voorzet werd door Henny keurig binnengekopt, waardoor de gelijkmaker op het scorebord kwam. Nico en de spits van Stiphout Vooruit hadden het regelmatig met elkaar aan de stok en ook elders waren er wat woorden, maar het bleef binnen de perken. De ruststand werd een voorsprong voor de rood/wit/blauwen, doordat Stiphout de 2-1 aan wist te tekenen.
Na de thee gingen we enthousiast op zoek naar de gelijkmaker en dat resulteerde al vrij snel in de 2-2. Rob werd gevonden in het strafschopgebied, waarbij zijn schot nog gekeerd kon worden, maar de rebound werd zuiver ingeschoten door Dennis. Even dachten we ons rijk te rekenen, maar binnen korte tijd tilde Stiphout de stand van 2-2 naar 2-5. De spelers van Stiphout konden te makkelijk met elkaar combineren. Stiphout was in dat opzicht net wat feller en fanatieker. Tussendoor had Dennis een penalty moeten krijgen, wat de scheidsrechter na de wedstrijd ook toegaf, maar dat had op dat moment geen waarde meer. Uiteindelijk kon Walsberg nog de 5-3 maken, doordat Jan een voorzet van Wilco keurig in het doel kopte.
Zo werd de eerste wedstrijd van de 2de seizoenshelft verloren tegen een goede tegenstander, hopelijk gaat het volgende week in Milheeze beter, want daar hebben we voor ons gevoel nog wat recht te zetten.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento